Блог

Общи гаранционни условия

ВАЖНО: ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ПРОДУКТА ГО ОГЛЕДАЙТЕ ЗА ЯВНИ ВИДИМИ ДЕФЕКТИ.

Външните видими щети по продуктите (драскотини, пукнатини, счупвания, смачкване, разкъсване, зацапване, липса на елементи) най-често се получават при транспорт на стоките. Такива дефекти не се приемат гаранционно, а се поемат от застраховката на пратките. За всички други щети важат гаранционните условия, тъй като е възможно те да се появят в последствие.

СЪВЕТ: Когато вземате пратката от куриер, задължително се възползвайте от опцията преглед и тест и да огледате  продуктите за такива дефекти преди да ги приемете. В случай на открити такива имате две възможности: Да откажете пратката или да изискате констативен-протокол от спедитора с описание на щетите и с него да договорите с нас компенсация за щетите. В случай, че получавате стоката в магазин, задължително я огледайте за явни дефекти преди покупка.

ОБЩИ ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ НА ПРОДУКТИТЕ на Димитров-777 ЕООД

Ако изрично не е указано друго, Продуктите са проектирани за забавление и неинтензивна и непрофесионална употреба. т.е. продуктите не са предвидени за интензивно използване и нямат професионална насоченост. Интензивната употреба може значително да съкрати периода на употреба на продукта и да доведе до повреди, които не се обслужват по гаранция.

Фирма Димитров 777ЕООД дава ограничена гаранция на първоначалния краен потребител, че продуктите ни нямат дефекти в материалите и изработката. Тази информация да се счита като гаранция за продукта срещу дефекти в материалите и изработката при обикновена потребителска употреба към момента на покупката и за указания период, който започва да тече след датата на получаване.

В случай че по време на гаранционния период се появят дефекти, обхванати от гаранцията следва да изпълните указанията за връщането му дадени от нас. Задължително е необходимо да ни предоставите документ за покупка (касов бон или фактура). След проверка на гаранционните условия, ние ще предприемем едно от следните действия:

  • Подменяме продукта със същия модел или друг с неговата равностойност
  • Поправяме или подменяме неизправната част.
  • Връщаме изцяло или частично покупната цена за продукта.

Съобразно продуктовата наличност е възможно подмененият продукт да има известни разлики или по-ниска продажна цена от оригиналния продукт, който сте закупили. Ако продукта дефектира по време на гаранционния период, то връщането на дефектиралия продукт до склада на фирма Димитров 777 ЕООД е за сметка на потребителя.

При валидна рекламация по гаранция, Димитров 777 ЕООД по свое усмотрение ще поправи или замени части от продукта в законоустановения срок от 30 дни, от дата на връщане на дефектиралия продукт. Поправените части или новите подменени такива ще се предоставят от Димитров 777 ЕООД в замяна на дефектните и ще бъдат или нови или пре-сертифицирани за употреба. Ограничената гаранция не обхваща щети, причинени на продукта или ползвателя в резултат на неправилна употреба, инцидент, злоупотреба, природни бедствия, необичайни механични условия или противоестествени условия на околната среда, неразрешен демонтаж, ремонт или модификация. Настоящата гаранция не важи за продукти продадени, като „Втора употреба“.

Гаранционния период започва да тече от момента на приемане на стоката от крайния клиент. Консумативите на продукта (батерии, гуми, ръкохватки и т.н.) не са предмет и не се обслужват на гаранционно, освен ако в случаите на доказан фабричен дефект в тях. Явни видими дефекти (драскотини, пукнатини, счупвания, смачкване, разкъсване, зацапване или липса на елементи) се приемат  само в момента на получаване на стоката. Гаранцията не покрива компоненти износени и/или повредени в следствие неправилна употреба, включително корозия, окисляване тънки пукнатини на боята или отлюспване на боята, както и щети причинени от вода, умора на материала, повреди или загуби причинени в следствие на инцидент, неправилна употреба, занемаряване, злоупотреба, кражба или неспазване на инструкциите и/или предупрежденията посочени в ръководството за употреба. Щети причинени в следствие умора на материала са признак, че съответната част е била погрешно използвана. Отговорност на всеки собственик е периодично да преглежда продукта съобразно реалната практика и препоръки посочени в упътването. В случай, че решите сами да поправите дефектната част или да използвате неоторизиран сервиз или използвате части, които не са предоставени от Димитров 777ЕООД, производителя, както и всички представители – то те няма да носят отговорност в случай на повреда или злополука.

ГАРАНЦИЯТА Е НЕВАЛИДАНА при щети, възникнали изцяло или частично в резултат на:

  • Инциденти, злоупотреба, безстопанственост
  • непредпазливост или злоумишлени действия
  • Неспазване на инструкциите за монтаж/демонтаж
  • Неправилна употреба, съхранение, безопасност и нередовна поддръжка
  • Използване на неоригинални консумативи неодобрени от производителя
  • Ремонт или опит за ремонт от лице, неоторизирано от Димитров 777 ЕООД
  • износване на продукта получено от прекомерна интензивна употреба.
  • Неспазване на инструкциите за употреба, безопасност и съхранение.

Степента на отговорност на Димитров-777 ЕООД по тази гаранция е ограничена до ремонта или подмяната на продукта, както е посочено по-горе, и в никакъв случай отговорността не надвишава покупната цена, платена от купувача за продукта. Тази гаранция замества всички други изрични гаранции или отговорности. Димитров 777 ЕООД не носи никаква отговорност за щети причинени на собственика или трети лица получени при употребата на продукта.

ГАРАНЦИОНЕН СРОК и ГАРАНЦИОННИ ПРАВА при рекламация

  1. Изброените в настоящата гаранционна карта права могат да бъдат упражнени в рамките на посочения гаранционен срок.
  2. Гаранционния срок започва да тече от деня от деня, когато стоката се предаде на потребителя или от пускането на стоката в експлоатация, ако то е извършено от търговеца или негов служител, като датата се посочва изрично в гаранционната карта.
  3. Според чл.112 ЗЗП при несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация като поиска от търговеца или от негов служител да приведе стоката в съответствие с договор за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната и с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин на обезщетение е непропорционален в сравнение с другия. Приема се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на Търговеца, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие ; значимостта на несъответствието; възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване , който не е свързан със значителни неудобства за него.
  4. Според чл.113 ЗЗП, когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, Търговецът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.

4.1.        Привеждането на потребителската стока в съответствие трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

4.2.        След изтичането на срока по т.4.1 потребителя има право да развали този договор и да му бъде възстановена заплатената сума или да претендира за намаляване на цената на потребителската стока съгласно т.5.

4.3.        Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта и, и не трябва да понася значителни неудобства.

4.4.        Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените в следствие не несъответствието вреди.

  1. Според чл. 114 ЗЗП при несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по т.4. той има право на избор между една от следните възможности: - разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума; -намаляване на цената

5.1.        Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя

5.2.        Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да върне заплатената от потребителя сума, когато е удовлетворил поне 3 рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, когато в гаранционния период по чл. 115 ЗЗП е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.

5.3.        Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договорената е незначително.

5.4.        Според чл.115 потребителят може да упражни правото си на рекламация в срок до 2 години, считано от момента на предаването на потребителската стока или от пускането и в експлоатация, ако то е извършено от търговеца или от негов служител.

5.5.        Срока на рекламация спира да тече през, времето необходимо за поправката или подмяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между Търговеца и потребителя за решаване на спора.

5.6.        Упражняването на правото на потребителя по т.6 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на рис, различен от срока по т.6.

Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите. Независимо от търговската гаранция, продавача отговаря за липсата на съответствие на стоката с договора за продажба съгласно чл.119 ЗЗП.

Клиентски сервиз чадъри Шадел

С грижа за клиента

За помощ или други възникнали въпроси, които може да имате, моля свържете се отдел Рекламации.

Клиентски отдел рекламации:

Телефон: 0879823761

код за връзка QR
Image

Ние сме вносител на 95% от играчките в сайта борса Димитров, което ни дава възможност да предложим възможно най-добрата детска играчка на перфектна цена.

Контакти

Склад 1Варна, ул

Склад 1
Варна, ул "Цариброд" №74

+359 879 823 761

+359 879 823 761

office@borsadimitrov.com dimitrov.toys@gmail.com

office@borsadimitrov.com
dimitrov.toys@gmail.com

Работно време

Пон. - Петък
8:30 - 17:30
Събота
8:30 - 16:00
Неделя
Почивен ден
Използване на "бисквитки"

Съгласно условията за ползване на сайта, когато пазарувате в нашия онлайн магазин, бисквитките позволяват на сайта да запомни кои продукти добавяте в потребителската си кошница, докато не финализирате покупката. При зареждане на страниците на сайта и при преглед на нейното съдържание се използват „бисквитки“, които позволяват нейното правилно функциониране.